martes, 29 de mayo de 2007

El valor de les persones

Les cites electorals posen a prova la fortalesa de la democràcia, el nivell de consciència cívica i política dels electors i la solidesa dels programes electorals que presenten les forces polítiques. No en va la cursa electoral sol acabar amb una jornada de reflexió, dedicada a la introspecció personal per, al dia següent, viure la jornada amb un cert to d’alegria per l’exercici democràtic de decidir conjuntament una parcel•la del nostre futur més immediat.

Els anys que fa que vivim en democràcia, l’estabilitat de la nostra societat i la maduresa de les seves estructures bàsiques ens situen en un marc que, aparentment, ens podria fer creure que la continuïtat és el millor remei per a la bona administració i, en aquest cas, per a la bona administració a nivell municipal.
L’absència d’una veritable confrontació de models ideològics, la similitud de certs programes i propostes, la cada cop més alta transversalitat i coincidència a l’hora d’analitzar la necessitat d’aquelles infraestructures urgents per a les nostres ciutats –i el tema de l’aeroport del Prat en seria un exemple– poden abonar la creença d’una certa falta de confrontació real. “Tots diuen i prometen el mateix”, podem escoltar en més d’una ocasió. I podria ser així, si no féssim determinades distincions a vegades només a l’abast dels molt introduïts en el món de la política.
Davant d’això és necessari insistir en un valor senzill i aclaridor. La vàlua intrínseca de les persones. El seu sistema de valors. Uns valors que pesen, que necessàriament han de pesar, per sobre de les campanyes i estratègies electorals. Uns valors que alhora formen part inexcusable de l’acte democràtic de votar. Votem opcions, però, sobretot, votem persones. I ho hem de fer convençuts d’haver vist en elles el pes de l’experiència, el bagatge avui inexcusable de l’honestedat, de la dedicació i del compromís. Amb la gent i amb el país. A tot el que un promet cal oposar-li l’examen del que un ha fet. Només així, aquests valors que podem trobar en les persones ens seran tornats amb escreix amb el resultat de les urnes.

3 comentarios:

La Guineu dijo...

Hola Sr. Mestres.

Soc una simpatitzant i votant de tota la vida de Convergència, però en aquestes municipals he votat ERC.
L’hi explico el perquè :
He seguit la seva campanya ( per cert molt bona i segons la meva opinió per això ha tret 2 regidors que sinó…..), i només veient la actitud de certes persones en els dos actes centrals i sentint els comentaris que feien despectius respecte a vostè i a altres membres de la candidatura, que estaven treballen amb vostè, amb van passar las ganes de votar Convergència
Jo, estava asseguda al parque a prop de un grupet de gent, que segons amb van dir altres persones que com jo estaven escoltant son de la “ cúpula” de Santa Perpetua i que també van ser en altres moments candidats o bé van estar en alguna llista .
Una altre cosa que vaig trobar de molt mal gust va ser el comentari de cert membre de la candidatura al pujar al escenari i volguent fer- se el graciós, va dir que li havien dit que es tenia que comprometre amb un punt del programa , però com no sabia que tenia dir tenia que llegir-lo.
Això es seriós ?, pot algú que casi ensorra el partit criticar a un altre que esta intentat aixecar lo que li van deixar i criticar-lo...?, no els hi cau la cara de vergonya?
Jo tinc que votar a una gent que no sap el que te que defensar?.
Per aquest motiu i d'altres , que per no estendran no escric, no renovo la meva confiança amb Convergència, això no vol dir que jo no el consideri a vostè un bon candidat a l'alcaldia però sempre que es neteji el que hi ha al seu voltant.

Rebi una salutació, d’una persona que esta molt decebuda del seu partit.

FJRT dijo...

A la guineu, teniendo simpatizantes como usted, para que quiere Mestres enemigos.

Lamento que sea proCIU y haya votado a ERC, eso es de ser una persona poco coherente, por lo que su alegato nos lo tendremos que tomar como un comentario de una persona INCOHERENTE.

Dicho esto no es peor su acto que leer el escrito? Tan decepcionada esta? Y como se cree que debe estar el señor Mestres con usted? Alegre, sonriente, tal vez feliz, por su acto traidor?

Para decir las tonterias que miente, mejor no diga nada y siga votando a ERC que entonces si que vamos a ir apañados !!!

FJRT dijo...

Hola Joan,

Te dejo en enlace de las fotos que tomé ayer en la sala de pleno, por si quieres tener alguna, un saludo.

!!!Copia y pega en tu navegador esta dirección!!

http://picasaweb.google.es/CrossBernat/30AnosDeAyuntamientosDemocraticos#